Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / VOG aanvragen Breda

VOG aanvragen Breda

Aanvragen van een VOG in Breda Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen (VOG aanvraag) zonder een afspraak te maken bij de gemeente.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 24 uur per dag.
Dinsdag 24 uur per dag.
Woensdag 24 uur per dag.
Donderdag 24 uur per dag.
Vrijdag 24 uur per dag.
Zaterdag 24 uur per dag.
Zondag 24 uur per dag.

Adres

Straat Heel gemeente Breda
Stad Breda
Telefoon 085-1300 605
Email [email protected]
Website VOG aanvragen Breda
Diensten VOG aanvragen | Verklaring omtrent gedrag aanvragen | VOG verklaring | Aanvragen VOG | VOG aanvragen digitaal | VOG online aanvragen | Aanvraagformulier VOG | Kosten vog |

Aanvragen van een VOG in Breda

Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen (VOG aanvraag) zonder een afspraak te maken bij de gemeente Breda.


VOG aanvragen Breda

 

VOG aanvragen in Breda

Haagje van het Zuiden (bosrijke omgeving), Parel van het Zuiden, Nassaustad, Oranjestad, garnizoensstad, 3e stad in Noord-Brabant, 9e van Nederland, ruim 180.000 inwoners, in 1252 privileges verkregen maar officieel nooit stadsrechten, thuisbasis van NAC, had iets met de koning van Spanje, heeft de koepelgevangenis en het Spanjaardsgat, heet Kielegat tijdens carnaval, ligt aan de A16 / A27 / A58 en A59, heeft twee treinstations en is geboorteplaats van Sylvie Meis, dj Tiësto, Pieter Breugel maar wel de Oude, Kees Rijvers, Arnold Heertje, Corry Konings, Adelheid Roosen en Virgil van Dijk. Met die namen in het geboorteregister, de militaire achtergronden, en de verbindingen met Oranje en Nassau, zou je denken dat een VOG of Verklaring Omtrent het Gedrag nauwelijks een noodzaak is, als je in de gemeente Breda aan de slag wilt. Anderzijds staat er natuurlijk wel de enigszins beruchte Koepelgevangenis. Werken in Breda , wie wil dat nou niet. Uitstekend gelegen tussen Rotterdam, Eindhoven en Antwerpen met de Biesbosch op een steenworp afstand is het niet alleen een bloeiende stad, maar ook een bijzonder mooie gemeente.

VOG, Verklaring Omtrent Gedrag, bewijs van goed gedrag: wanneer is dat nodig?

Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel: het is nodig als de werkgever daarom vraagt! Afgezien daarvan zijn er een paar uitzonderingen waarbij een VOG door de overheid verplicht is gesteld. Dat is voor werken in het onderwijs, medewerkers in de kinderopvang en, best wel apart eigenlijk, taxichauffeurs, maar ook steeds vaken werken bij winkels in Breda en tal van andere bedrijven in Breda. Toch zal het niemand verbazen dat er tal van beroepen en beroepsgroepen zijn, waar zo’n bewijs van goed gedrag een bijna noodzakelijke aanvulling is bij het accepteren van een potentiële werknemer. Vooral banen, waarin men intensief omgaat met mensen en functies, die gebaseerd zijn op vertrouwelijkheid en financiën springen hierbij in het oog. Maar goed: afgezien van een verplicht VOG, ligt de beslissing een Verzoek Omtrent Gedrag te vragen van een werknemer geheel bij de werkgever.

Hoe werkt het indienen van een aanvraag in Breda?

Allereerst wordt de aanvraag geïnitieerd door de werkgever. Deze vraagt bij het ministerie van Justitie, via hun website www.justis.nl, een aanvraagformulier aan. De werkgever kan dit geheel digitaal blijven doen of het formulier uitprinten en de werknemer vragen het indienen schriftelijk af te handelen. Online maakt het niet veel uit waar je op dat moment woont, schriftelijk ligt dat iets anders. Je moet je dan immers, op afspraak, melden bij het stadskantoor van Breda onder voorwaarde dat je ook in Breda als inwoner ingeschreven staat. Op de website van de gemeente Breda, https://www.breda.nl/verklaring-omtrent-het-gedrag-vog, vindt u alle noodzakelijke informatie voor het indienen van een aanvraag van een VOG, inclusief de kosten. Na het indienen gaat justis.nl ermee aan de slag en krijgt u binnen 2-4 weken uitslag en mogelijk de VOG thuis opgestuurd.

Door het gebruik maken van derden kan het sneller

Werkgever, werknemer, gemeente en justis.nl zijn de vier noodzakelijke stations bij een aanvraag. Toch zijn er tal van websites die, tegen extra kosten, hulp bieden. Deze websites voeren, daar waar nodig is, extra controletaken voor u uit. U mag aannemen dat er met uw persoonlijke gegevens integere om zal worden gegaan. Net zoals dat uw persoonlijke gegevens bij de gemeente en justis.nl ook veilig en integer zijn.