Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / Terrasoverkappingen Veranda Breda

Terrasoverkappingen Veranda Breda

Buiten regent het pijpenstelen, binnen zit jij! Je moppert dat je nog geen veranda hebt, terwijl je dit al ettelijke jaren van plan bent, maar tot nu toe is het er, door tal van oorzaken, nooit van gekomen. Het is dan ook geen kleinigheidje om even een veranda neer te laten zetten, laat staan om deze zelf te bouwen.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 17:00
Woensdag 09:00 - 17:00
Donderdag 09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Adres

Straat prull
Postcode 5121 MN
Stad Rijen en Breda. Doorgaans door heel Nederland
Telefoon 085-060 0175
Email [email protected]
Website Terrasoverkappingen Veranda Breda
Diensten Specialisten voor onder anderen uw: Veranda's | Overkappingen | Terrasoverkappingen | Tuinhuis en Schuurtje met overkapping. |

Veranda kopen

 

Veranda Breda

Buiten regent het pijpenstelen, binnen zit jij! Je moppert dat je nog geen veranda hebt, terwijl je dit al ettelijke jaren van plan bent, maar tot nu toe is het er, door tal van oorzaken, nooit van gekomen. Het is dan ook geen kleinigheidje om even een veranda neer te laten zetten, laat staan om deze zelf te bouwen. Er komt meer bij kijken dan je denkt. Aan de andere kan, het is ook geen rocket science om een veranda te bouwen. Om je helemaal lekker te maken, wil ik dit artikel beginnen met het opsommen van een aantal voordelen van het hebben van een veranda.

 

Welke voordelen heeft een veranda zo al?

 • Om maar meteen in huis te vallen; een veranda werkt waarde verhogend voor je huis. Dit is fijn om te weten, en zeker wanneer je in de toekomst nog verhuisplannen hebt, mooi toch?
 • Een veranda geeft een luxe uitstraling aan je huis. Het ziet er toch prachtig uit zo een veranda? Echt een sieraad voor het oog! Een veranda straalt klasse uit, en onderscheid je van andere huizen die geen veranda hebben.
 • Je creëert als het ware een extra kamer in je huis. Lekker veelmeer ruimte. Ideaal voor het ontvangen van je gasten. Maar je kunt je veranda natuurlijk inrichten zoals je het zelf wilt. Je kunt er ook een kinderkamer van maken, of een hobbykamer, of iets helemaal anders, zolang het maar je woongenot vergroot, zoals we zien verderop in dit artikel!
 • Een veranda kan compleet op maat worden gemaakt, Dit is wel een stuk duurder dan een standaard veranda. Je kunt zelf de maten betalen, welke materialen er gebruikt moeten gaan worden, en welke kleuren er zullen worden aangebracht. Heel flexibel dus!
 • Er zijn diversen materialen beschikbaar waarmee je een veranda kunt bouwen, zoals hout, aluminium of kunststof. Er is tegenwoordig heel veel keuze. Heerlijk!
   

Wat wordt er nu eigenlijk onder een veranda verstaan?

Een veranda is een verlengstuk van je huis. Een extra kamer zou je kunnen zeggen. Een veranda is heerlijk, zowel in de winter, als in de zomer. Een veranda houdt de kou buiten in de winter en de warmte binnen. En in de zomer blijft het in je veranda heel aangenaam. Je zult geen last hebben van de wisselende weersomstandigheden, je kunt er het hele jaar door van genieten. Je kunt er heerlijk je bezoek in ontvangen of je maakt er een leuke televisie kamer van. En natuurlijk kun je er zelf lekker zitten wegdromen. Living the good life!

 

Verschil tussen veranda en terrasoverkapping.

Wanneer we het hebben over een veranda bedoelen we een overkapping die aan 1 zijde vast aan je huis zit. Een terrasoverkapping kan dan weer overal in je tuin worden geplaatst.

 

Welke materialen kun je gebruiken voor het bouwen van je veranda?

Er zijn 3 materialen die het meest gebruikt worden voor het neerzetten van je veranda;

 • Een houten veranda, hout is makkelijk bewerkbaar. Wanneer je hout gebruikt kun je lekker grote ramen plaatsen, die heerlijk veel licht binnenlaten. Echt genieten! Daarnaast is een groot voordeel van het gebruiken van hout dat het zo goed isolerend is, en dus de stookkosten drukt, wat in deze tijden niet geheel onbelangrijk is! En hout geeft een heerlijk warme en klassieke uitstraling. En dit zowel bij moderne als landelijke huizen. Je kunt hout makkelijk voorzien van een laagje verf zodat je een houten veranda een heel eigen uiterlijk kunt geven. Hout vergt wel flink meer onderhoud dan de andere materialen, want het is een natuurlijk product wat te lijden heeft onder de diverse weersomstandigheden. Rotting en verkleuring liggen constant op de loer, dus regelmatig onderhoud is een vereiste. Zorg er dus voor dat je een goede kwaliteit hout uitzoekt die bestand is tegen de weersomstandigheden zoals deze in Nederland voorkomen.  Wanneer je kiest voor kwalitatief hoogstaand hout moet je er wel rekening mee houden dat dit de kosten van je veranda wel flink de hoogte in laat gaan.  Hout is dan ook wellicht niet aan te raden als je een beperkt budget hebt voor een veranda.
 • Een aluminium veranda, met een aluminium veranda ben je verzekerd van een lange levensduur. Daarnaast zijn aluminium veranda’s ontzettend sterk.Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat een beetje een fatsoenlijke storm zo een overkapping omver zou blazen. Het voordeel van dat ze zo sterk zijn is dat je grote overkappingen kunt maken zonder een dik profiel. Je krijgt zo echt een strakke veranda die perfect past bij een modern huis, maar ook prima tot zijn recht komt bij een klassieker huis.  Ook qua isolerende werking zit je met een aluminium veranda goed. En wat je ook graag wilt horen is dat er nauwelijks onderhoud nodig is, mooi toch?
 • Een veranda van PVC kunststof, wanneer je gebonden bent aan een krap budget, is de PVC veranda, de veranda voor jou. Kunststof is flink goedkoper dan hout of aluminium, het prijsverschil kan echt aanzienlijk zijn, en dat is in deze tijden wel van groot belang. Ook voor de PVC veranda geldt dat er amper onderhoud nodig is. PVC is verkrijgbaar in diverse kleuren. Wanneer je grote oppervlakken moet overbruggen in je veranda zul je zien dat het profiel dikker is, dit omdat kunststof minder sterk is dan aluminium. Een ander nadeel is dat kunststof niet dezelfde warme, klassieke uitstraling heeft als hout. Ik zou dan ook enkel kiezen voor een PVC veranda wanneer je budget niet toereikend is voor het bouwen van een houten- of aluminium veranda.

 

Heb je een bouwvergunning nodig voor het bouwen van een veranda?

In Nederland is het zo dat voor bijna alles wat je wilt bouwen een bouwvergunning nodig is, daar is men soms wat in doorgeslagen, als je het mij vraagt. Het goede nieuws is dat dat voor een veranda nu meestal niet hoeft, zolang je je houd aan onderstaande restricties:

 1. Je veranda mag maar uit een enkele bouwlaag bestaan.
 2. De veranda dient gebruikt te worden voor het verhogen van je woongenot.
 3. De veranda dient aan de bestaande woning gebouwd te worden.

Dit zijn geen van allen moeilijke regels, dus eigenlijk kunnen we wel stellen dat er bijna nooit een bouwvergunning nodig is voor je veranda, en dat is fijn! Maar ik wil je toch adviseren om voordat je met de bouw van je veranda, even te informeren bij de gemeente Breda, of er nog lokale beperkingen gelden, je weet maar nooit. Dit voorkomt een hoop ergernis, en eventueel al gemaakte kosten.

 

Ik heb besloten om een veranda of een overkapping te gaan bouwen, hoe kies ik een veranda, wat moet ik nog doen?

Je hebt ondertussen globaal een idee wat voor veranda je wilt gaan bouwen, en welk materiaal je gaat gebruiken.  Wanneer je nog vragen hebt kun je het best eens langs gaan bij een winkel in Breda, je kunt daar advies inwinnen, en tegelijkertijd ook een kijkje nemen in de showroom. Je zult verstelt staan van alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn! Het zijn er echt veel!

 

Vraag een offerte aan!

De volgende stap is om een offerte aan te vragen, maar voordat je dat doet is het aan te raden om na te denken of je zelf de veranda wilt gaan bouwen, en alleen alle benodigdheden wilt gaan aanschaffen, of dat je de bouw over gaat laten aan een groep vakmensen voor wie dit dagelijks werk is. Wanneer je zelf handig bent, kun je zelf aan de slag gaan, samen met een paar maten. Het zelf bouwen heeft natuurlijk als voordeel dat je stukken goedkoper uit bent. Maar je moet er toch echt verstand van hebben om zelf tot de bouw over te gaan, wanneer je dat niet hebt, of niet genoeg, kun je uiteindelijk duurder uitkomen dan dat wanneer je de bouw zou hebben uitbesteed.

Wanneer je de offerte hebt ontvangen, en je bent het eens met alles wat er in die offerte staat, kun je de offerte ondertekenen, en een afspraak gaan maken wanneer de bouw van de veranda kan gaan starten

Of je nu een overkapping in Breda wilt aanschaffen en laten, of waar dan ook, er zijn altijd bedrijven in de buurt, die dit voor je kunnen doen. Ga eens een kijkje nemen op hun website, of ga een keer langs, en doe indrukken op in hun showroom. Vraag advies, of vraag een offerte, de mensen aldaar kunnen je helpen. Ze hebben jarenlang ervaring en helpen je graag op weg.  Ook wanneer je besluit om je droomveranda zelf te bouwen zullen zij je vrijblijvend voorzien van tips en trucs om de bouw tot een goed einde te brengen.

 

Aanvragen van een offerte voor een veranda Breda

Het aanvragen van een offerte, of het vragen van advies kan tegenwoordig allemaal heel makkelijk online, via de websites van de verschillende bouwbedrijven. Het is niet meer dan een kwestie van het invullen van een formulier waarop je je adres gegevens invult en je email adres, en natuurlijk de vragen die je hebt. Supermakkelijk en snel!

 

Wanneer je veranda er dan uiteindelijk staat, zul je heel snel inzien dat je huis er flink op vooruit is gegaan. Je kunt gaan genieten van je veranda, kruip in een goed boek, met een glas wijn erbij, of nodig mensen uit, en maak er een heerlijk feestje van!

Veel plezier met je veranda! Geniet er van!

Veranda kopen