Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Stukadoor prijzen in Breda

Stukadoor prijzen in Breda

Sharing is caring

Een stukadoor laten komen of zelf doen?

Bij het opknappen of verbouwen van een huis komt veel kijken. Er moet een behoorlijk aantal beslissingen worden genomen. Wat doe je zelf? Wat besteed je uit? Een van de klussen op je lijst is mogelijk het stukadoren van muren (binnen en/of buiten) en plafonds. Je kan er voor kiezen om het zelf te doen, maar dan moet je wel zeker weten dat je het goed doet. Het is namelijk niet zo eenvoudig als het lijkt. Verkeerd stucwerk kan een ongewenst eindresultaat opleveren, maar kan ook scheuren en brokkelen. Eventueel moet je dan alsnog een stukadoor laten komen om de schade te herstellen. Daarnaast is het materiaal om te stuken in verhouding duurder als je het klein inkoopt. De stukadoor koopt in het groot in en heeft zijn materialen dus goedkoper. Bovendien is het ook een fijne gedachte als jouw wanden en plafonds door een expert worden afgewerkt en verfraaid, terwijl jij zelf in die tijd andere dingen kan doen. En aangezien je er jaren tegenaan moet kijken, kan het maar beter een mooi gezicht zijn. Dat maakt het de investering ook waard.

Stukadoor prijzen

Als je besluit om een stukadoorsbedrijf in te huren, dan wil je vooraf graag informatie en prijzen kunnen vergelijken. Misschien vraag je mensen in je omgeving om informatie, maar internet is ook een goede bron. Het intypen van een paar zoektermen zal je al snel naar een website leiden die alle informatie geeft die je nodig hebt. Informatie over soorten stucwerk, maar ook over prijzen. De kosten voor stucwerk kunnen aangegeven worden in prijzen per vierkante meter, maar het is ook mogelijk om een stukadoorsbedrijf op uurtarief te laten werken. Dit uurtarief zal variëren afhankelijk van de ervaring van de stukadoor die je inhuurt. Een eenvoudige klus kun je door een goedkope stukadoor laten doen, maar als het gaat om werkzaamheden die om ervaring vragen, schroom dan niet om de ervaren en erkende stukadoor in te huren. Je zult er later geen spijt van hebben. En door het opvragen van offertes weet je vooraf waar je aan toe bent. De eerder genoemde websites bieden de mogelijkheid gratis online te vergelijken, maar ook om online offertes op te vragen. Zie daarover meer in de tekst hieronder.

Stukadoor offerte

Bij het opvragen van een stucadoor offerte is het de bedoeling dat je zo precies mogelijk beschrijft wat het werk inhoudt. Bijvoorbeeld:

• Om hoeveel vierkante meter gaat het?
• Op wat voor ondergrond moet er gewerkt worden?
• Wat is het verwachte eindresultaat?
• Hoe gemakkelijk is de plaats waar gewerkt moet worden bereikbaar?

Je kan je wellicht wel voorstellen dat voor een goede offerte de antwoorden op deze vragen nodig zijn, want het glad maken van één wand in een huiskamer zal een heel ander kostenplaatje opleveren dan het repareren van een zwaar beschadigde hoge buitenmuur, om maar een vergelijking te maken. Maak je gebruik van een website, zoals eerder aangegeven, dan krijg je vrijblijvend offertes van stukadoorsbedrijven uit je regio. Je kunt dan zelf vergelijken en kiezen. Is de klus dan eenmaal geklaard door de ervaren stukadoor, dan kan jij genieten van het mooie resultaat.