Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Juridische dienstverlening / Hoe kies je de juiste advocaat?

Hoe kies je de juiste advocaat?

Sharing is caring

Wanneer je een advocaat nodig hebt, wil je dat deze een goede oplossing voor een probleem heeft en jou van de juiste informatie kan voorzien. Daarbij wil je een advocaat die betrokken is bij jouw probleem en zichzelf daar helemaal voor inzet. Inzet is in bijna alle gevallen belangrijker dan een hoog of een laag tarief. Maar je wilt uiteraard wel de kosten in de hand houden. 

Wat mag je verwachten van een advocaat? 

Als eerst mag je verwachten dat een advocaat altijd goed bereikbaar is. Ook telefonisch. Dit kun je ook verwachten van RechtNet; een incassobureau uit Breda. Het mag niet het geval zijn dat jij met vragen rondloopt waarop je dringend een antwoord nodig hebt, maar dat jouw advocaat niet bereikbaar is. Dit is heel erg vervelend en daarom is dit het eerste punt wat je echt van een goede advocaat mag verwachten. 

Voelt zich betrokken bij de zaak

Ook mag je van jouw advocaat verwachten dat hij of zij zichzelf betrokken voelt bij de zaak. Daarom moet jouw advocaat iemand zijn die bereid is het initiatief te nemen. Eerst hoort een advocaat de gehele zaak goed met jou door te spreken en aan te geven wat hij of zij gaat doen. Zodat jij helemaal op de hoogte bent en goed weet wat er gaat gebeuren. 

Inzet

Inzet en betrokkenheid gaan met elkaar samen. Je mag verwachten dat jouw advocaat redelijk snel tot resultaten komt. Vermijd advocaten die jou eindeloos laten wachten doordat ze het zo druk hebben. Vaak hebben deze advocaten hun zaken niet op orde en hun kantoor niet goed georganiseerd. Het gevolg van deze slordigheid is dat ze zonder systeem hun werk doen. Daarbij ‘vergeten’ ze nog wel eens een zaak. Misschien wel jouw zaak. 

Een gespecialiseerde advocaat voor kwaliteit

Van groot belang is het dat jouw advocaat goed ingelezen is in jouw probleem. Heb jij een arbeidsprobleem, zoek dan een advocaat of jurist die met regelmaat arbeidszaken doet. Heb jij juist een conflict met jouw ex-partner? Neem dan een advocaat die dit soort zaken vaker gedaan heeft. Dit geldt ook voor advocaten met weinig ervaring. Vermijd advocaten voor wie jouw probleem de eerste keer is: je fungeert als proefkonijn en de advocaat leert van jouw zaak, maar misschien gaat dit wel ten koste van jou.