Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Juridische dienstverlening / De meest voorkomende problemen in een huwelijk

De meest voorkomende problemen in een huwelijk

Sharing is caring

Er zijn een heleboel redenen die ervoor kunnen zorgen dat een huwelijk uiteindelijk ten gronde gaat. Toch zijn er een aantal huwelijksproblemen die over het algemeen bijzonder veel voorkomen. Ben jij benieuwd naar wat de meest voorkomende problemen zijn in een huwelijk? Wil jij weten waar mediation te Breda goed mee om kan gaan? Lees snel verder.

Uit elkaar gegroeid zijn

Dit is een hele logische reden, dus het is ook niet zo gek dat het in dit rijtje staat. Uit elkaar groeien is namelijk iets wat heel erg vaak voorkomt. Je hoopt natuurlijk niet dat je uit elkaar groeit, maar helaas kun je er weinig aan doen. Vooral als je voor een hele lange tijd getrouwd bent, is het niet gek dat je op een gegeven moment uit elkaar groeit. Soms bevind je je ineens in hele andere kringen, door bijvoorbeeld een job switch. Het kan dan zomaar zo zijn dat je ineens helemaal niet meer bij elkaar past, terwijl dit eerst wel het geval was. Dit huwelijksprobleem komt minder vaak voor bij mensen die zich in dezelfde bubbel bevinden. Dan groei je vaak juist naar elkaar toe.

Communicatie verloopt niet goed

Een andere reden waarom er problemen ontstaan in een huwelijk is door slechte communicatie. Het is namelijk een heel groot struikelblok voor velen om zo goed mogelijk te communiceren. Het gekke aan communicatie is, is dat iedereen communicatie anders ziet. De een wilt namelijk dat je ieder detail van de dag communiceert, terwijl de ander tevreden is met hele andere dingen. Daarbij is het voor sommige mensen heel makkelijk om over van alles te communiceren, terwijl de ander liever dingen voor zichzelf houdt. Partner wilt niet scheiden? Ook dat is iets waar je over kunt communiceren. Als je echt wilt dat een huwelijk werkt, is het écht de bedoeling dat je goed communiceert met elkaar. Doe je dit niet? Dan kan dit op langer termijn wel eens voor problemen zorgen binnen de relatie en dus ook binnen het huwelijk.

Jaloezie en/of ontrouw zijn

Ook jaloezie en ontrouw past perfect in dit rijtje. Dit is namelijk een van de meest voorkomende redenen waarom een huwelijk stukloopt. Jaloezie is natuurlijk nooit fijn. In een huwelijk wil je elkaar vertrouwen en niemand zit te wachten op een partner die altijd jaloers is. Op een gegeven moment word je namelijk echt wel gek van een jaloerse partner. Soms gebeurt het zelfs dat er een vicieuze cirkel ontstaat. In eerste instantie is er helemaal niets aan de hand, maar juist door de jaloezie ontstaan er problemen. Denk bijvoorbeeld aan dat een partner de jaloezie niet meer aan kan en hierdoor toch buiten de deur snoept. Dit brengt ons gelijk bij een andere grote huwelijksloper: ontrouw zijn. Dit is ook zeker not done en zorgt voor heel veel spanning en gedoe binnen een relatie. De kans is dus ook enorm groot dat ontrouw binnen een huwelijk zijn resulteert in een scheiding.