Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Informatie en Communicatie Technologie (ICT) / Wat zijn de voordelen van een zwart-wit laserprinter?

Wat zijn de voordelen van een zwart-wit laserprinter?

Sharing is caring

Mogelijk heb je er zelf een exemplaar thuis of ben je van plan om een nieuwe of gebruikte laserprinter aan te schaffen. Als dat het geval is, dan raden we je aan om te kiezen voor een zwart-wit laserprinter. Een zwart-wit laserprinter heeft een hele reeks interessante pluspunten te bieden. Dit geldt zowel voor het gebruik van een zwart-wit laserprinter in privéverband, als voor het gebruik van deze printers op de werkvloer. Lees snel verder om te ontdekken wat deze pluspunten zoal zijn.

1. Je hebt minder kleureninkt nodig en bespaart zo een hoop geld

Een fijn aspect van een zwart-wit laserprinter gebruiken is dat je hiermee aanzienlijk minder inkt nodig hebt dan wanneer je kiest voor een kleurenprinter. Dit komt doordat kleurcartridges bepaalde kleuren moeten mixen om tot een juist kleurbeeld te komen. Verder zijn kleurcartridges duurder dan zwart-wit cartridges, dus ook op dit vlak bespaar je geld.

2. Je kunt ook een refurbished printer met zwart-wit cartridges kopen

Voordelig aan zwart-wit printers is ook het feit dat je deze tegenwoordig ook tweedehands kunt kopen. Tweedehands klikt als 'versleten', maar niet is minder waar. Als je voor een refurbished printer gaat, dan kun je rekenen op een uitstekende laserprinter, die net zo goed werkt als een nieuwe printer. Hét grote verschil is echter dat je tientallen procenten minder betaalt dan voor een nieuwe zwart-wit printer en dat je hiermee ook het milieu spaart. Wat wil je nog meer?

3. Je hebt voortaan maar één soort toner nodig

Prettig aan zwart-wit laserprinters is ook het feit dat je voor deze printers niet meer dan één inktcartridge nodig hebt, in plaats van vier stuks bij een kleuren laserprinter. En dat scheelt je natuurlijk flink in de kosten.

4. Je kunt kiezen uit tal van soorten toners voor zwart-wit printers

Ten slotte is er nog een mooi voordeel van zwart-wit printers, namelijk het feit dat je kunt kiezen uit tal van toners. Wil je graag besparen? Dan ga je natuurlijk voor eigen merk toners. Maar uiteraard is het ook mogelijk om echte merktoners voor jouw zwart-wit laserprinter aan te schaffen. Wat je ook kiest: er zijn opties in overvloed!