Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Leuke dingen in Breda om te doen

Leuke dingen in Breda om te doen

Sharing is caring

Breda is een hele gezellige stad met veel historische gebouwen. Er is veel te zien tijdens een tripje naar deze bruisende stad in Noord-Brabant. Wil je een rondje doen langs alle bezienswaardigheden in Breda en heb je nog geen vervoer? Dan ben je bij Taxi Breda aan het juiste adres. In het centrum van Breda zit de Grote Markt. In de zomer is het heel levendig hier en zitten de terrasjes vol met zonaanbidders. Kom hier lekker lunchen tijdens een uitstapje of doe een drankje terwijl je geniet van alles wat voorbij komt lopen. Ook zijn er diverse winkelstraten met grote winkelketens maar ook met fijne boetiekjes.

De Grote Markt van Breda

Aan de Grote Markt staat de Grote Kerk, ook wel Onze-Lieve-Vrouwekerk genoemd. Dit is hét herkenningspunt van Breda aangezien het maar liefst 97 meter hoog is. In de Grote Kerk vinden door het jaar heen verschillende evenementen plaats. Van tentoonstellingen tot concerten en workshops voor jong en oud. Houd je meer van musea, dan kun je een bezoek brengen aan het Stedelijk Museum. Hier valt veel te leren over de geschiedenis van Breda en zijn onder andere de thema’s het leger, de industrie en religie terug te vinden. Ook hangt er veel kunst in het Stedelijk Museum. Daarnaast is er in samenwerking met de Gemeente Breda een collectie die je een beeld geeft van de geschiedenis van Breda. Een van de bekendste en oudste bezienswaardigheden van Breda is het Spanjaardsgat. Dit is een waterpoort die twee torens van het Kasteel van Breda met elkaar verbindt en stamde uit 1590. In dit jaar de Spanjaarden een gat vallen in hun verdediging. Deze is alleen vanaf de buitenkant te bewonderen.

Bekijk echte reptielen 

Het mooiste reptielenhuis van Nederland ligt in Breda, namelijk reptielenhuis de Aarde. Sta jij binnenkort oog in oog met reptielen, amfibieën, geleedpotigen en koudbloedigen zoals slangen en schildpadden. In dit reptielenhuis leer je veel over de verschillende exotische dieren die hier tentoongesteld worden. Er lopen ook dierverzorgers rond, die alle vragen zullen beantwoorden. Ten zuiden van Breda ligt het Mastbos: een prachtig park waar je kunt fietsen, wandelen of gewoon genieten van de natuur. Er is hier een diversiteit aan dieren te vinden zoals eekhoorntjes, vossen, egels en reeën. Er zijn verschillende wandelroutes die je op eigen tempo kunt volgen en genieten van het afwisselende gebied.