Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Communicatie en Media / Waarom kiezen voor een virtueel 076 telefoonnummer

Waarom kiezen voor een virtueel 076 telefoonnummer

Sharing is caring

Een van de grootste voordelen van VOIP telefoonsystemen boven verouderde telefoonsystemen zijn de functies die ze kunnen bieden zonder upgrades uit te voeren. De meeste verouderde telefoonsystemen vereisen een hardware upgrade ter plaatse om nieuwe functies toe te voegen of het hele systeem te upgraden, afhankelijk van de leeftijd. VOIP telefoonsystemen bieden veel mogelijkheden direct uit de doos, omdat ze bij de dienstaanbieder en niet bij het bedrijf zelf gecontroleerd worden. Een van die mogelijkheden is een virtueel 076 nummer aanvragen.

Wat zijn virtuele nummers?

Het idee is echt wat het klinkt. Virtuele nummers zijn telefoonnummers die niet direct verbonden zijn met een telefoonlijn zoals een traditionele telefoon. Virtuele nummers kunnen via een IP adres aan elk toestel worden toegekend, zoals je mobiele telefoon app of desktop telefoon. Virtuele nummers zijn niet uniek voor VOIP telefoonsystemen, maar ze hebben wel het voordeel dat er geen koperen lijn naar je kantoor hoeft te lopen om er een in te stellen. Waar we het hier dus eigenlijk over hebben zijn VOIP telefoonnummers. VOIP telefoonnummers zijn in wezen een virtueel telefoonnummer in de wolk dat je een enorme flexibiliteit geeft in waar en hoe je je telefoon kunt gebruiken die je vroeger misschien niet kon met een traditioneel koperen lijn telefoonsysteem.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn veel redenen om je bedrijf over te schakelen op een VOIP telefoonsysteem en er kunnen een miljoen verschillende gevallen zijn waarin je een virtueel nummer kunt gebruiken, maar hier zijn enkele van de vele voordelen van virtuele nummers.

1. Het helpt je om een lokale aanwezigheid te vestigen

Met virtuele nummers kun je plaatselijk meerdere telefoonnummers aan je bedrijf toekennen. Als je je bedrijf op meerdere locaties in verschillende delen van het land runt, zal een virtueel nummer dat lokaal is voor die regio klanten helpen zich beter te voelen als ze je bellen.

2. Helpt vertrouwen te wekken en bespaart kosten

Virtuele nummers die lokaal zijn de regio waar je bent helpen de kosten te drukken bij het bellen naar interlokale gesprekken. Vroeger betaalde je extra voor het maken van een interlokaal gesprek. Bijvoorbeeld: Als je speciale medewerkers van de klantendienst hebt, geven ze liever lokale nummers aan klanten, zodat de klant gemakkelijker hulp kan inroepen.

3. Helpt bij het vestigen van een professionele uitstraling

Het laatste wat een kleine ondernemer wil is onprofessioneel overkomen. Als je je mobiele telefoon gebruikt, een Gmail adres of wat dan ook, kom je onprofessioneel over. Met virtuele nummers kan elk bedrijf meerdere telefoonnummers voor zijn bedrijf instellen om verschillende redenen, zoals klantenservice, hoofdlijn- of technische ondersteuning enz.

Tip: Ideaal voor de ZZP'er en startende ondernemers: vast nummer op je mobiel !

4. Virtuele nummers bieden flexibiliteit

Virtuele nummers kunnen overal ter wereld gebruikt worden. Ik had een klant die zijn bureautelefoon ophaalde en van de ene plaats naar de andere verhuisde en het werkte. Alle aanbieders van virtuele telefoonnummers hebben de mogelijkheid om je met een app via je virtuele nummer op je mobiele telefoon te laten bellen.

5. Meerdere telefoonnummers

Met virtuele telefoonsystemen kun je meer dan één telefoonnummer toewijzen aan je IP telefoon op je kantoor. Dit kan je veel geld besparen als je in de verkoop zit. Verkopers hebben de flexibiliteit nodig om op kantoor te werken en het telefoonnummer mee op pad te nemen. Functies als "vind me of volg me" kunnen een enkele gebruiker in staat stellen zijn virtuele telefoonnummer te gebruiken als hij onderweg is.