Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Automotive-Autobedrijven / Wat houdt een lease auto in?

Wat houdt een lease auto in?

Sharing is caring

Wat houdt een lease auto in? Wanneer je een onderneming hebt en je wilt hier graag een nieuwe auto voor hebben dan is zakelijk leasen een goede optie. Maar voordat je hier verder naar kijkt moet je natuurlijk weten wat dit precies inhoudt en welke vormen van zakelijk leasen er allemaal zijn. Deze informatie is dan ook voor jou verzameld.

Wat is zakelijk leasen?

Wanneer je bijvoorbeeld een Volkswagen Polo lease aangaat dan huur je eigenlijk de auto. Je betaalt een maandelijks bedrag om hem te mogen gebruiken. Het verschilt per leasevorm of de auto uiteindelijk jouw eigendom wordt, maar hier gaan we zo naar kijken. Maar het grootste voordeel aan leasen is vaak toch wel dat je geen grote som geld nodig hebt om een auto te krijgen. Je betaalt in plaats daarvan een maandelijks bedrag wat een stuk overzichtelijker is, vooral als je net begint met jouw onderneming.

De vormen van zakelijk leasen

Wanneer je een lease auto wilt hebben dan zijn er dus drie leasevormen waar je uit kunt kiezen. Per leasemaatschappij zullen er nog wel kleine verschillen zijn maar dit zijn de belangrijkste leasevormen. Als eerste heb je de full operational lease, en dit is waarschijnlijk de leasevorm waar je het eerst aan denkt. Bij deze lease auto is de auto eigendom van de leasemaatschappij en zullen zij alle autokosten op zich nemen buiten de benzine kosten. Jij betaalt enkel het maandelijks bedrag. Hiernaast heb je dan nog de operational lease, dit is eigenlijk hetzelfde als de full operational leasevorm alleen dan komen de servicekosten wel voor jouw rekening en mag je deze zelf regelen. Dit kun je fijn vinden, omdat je meer controle hebt, maar ook meer gedoe vinden. Als laatste is er de financial lease, en bij deze leasevorm is de auto wel jouw eigendom en staat hij ook op jouw balans. De lease houdt eigenlijk in dat je de auto langzaam afbetaalt. Zo ben je uiteindelijk dus ook echt eigenaar van jouw Volkswagen Polo lease. Dit zijn dus de opties die je hebt en nu is het aan jou om uit te vogelen wat het beste past bij jouw wensen en situatie.

 

Bedankt voor het lezen van deze informatieve blog oop onze gemeente Breda website.